Video-feedback Bel of mail vrijblijvend:

Joan Samuel

coaching voor ouders

Je wilt dat je kind eet.

Je wilt dat het naar bed brengen van je kind ontspannen verloopt.

Je wilt weten hoe je om kan gaan met jouw onrustige huilerige baby

Je wilt weten wat je kind nodig heeft wanneer hij of zij een driftbui heeft.

Je wilt weten hoe jouw baby met jou communiceert.

Je wilt met zelfvertrouwen opvoeden.

Je wilt je opvoedingsvaardigheden vergroten.

Opvoeden met vertrouwen en plezier!

Het is heel normaal dat je in de opvoeding tegen lastige situaties aanloopt. Je geduld wordt op de proef gesteld, soms moet je echt tot tien tellen om de moed er in te houden. Het kan je gewoonweg veel energie kosten en dat draagt niet bij tot een gezellige sfeer in huis.

De coaching vindt plaats aan de hand van videobeelden gemaakt in de thuissituatie. Met video-feedback, ook wel beeldcoaching genoemd, help ik je letterlijk een andere kijk op je kind te krijgen, waardoor jij en je kind elkaar beter begrijpen en je vol energie en vertrouwen de toekomst tegemoet gaat. De kracht van videobeelden is dat je rustig en met afstand naar een situatie van jou samen met je kind kijkt. Je zal dan zien dat jouw kind signalen afgeeft waarmee hij of zij laat zien wat het nodig heeft. In de dagelijkse omgang met je kind kun je die signalen makkelijk over het hoofd zien.

Video-feedback helpt jou en je kind om elkaar beter te begrijpen, je krijgt antwoord op je vragen, omdat je met videobeelden eenvoudigweg veel meer ziet!

Succesmethode video-feedback

Een hele video-feedback sessie bestaat uit de eerste vijf stappen.

Video-feedback is een kindvolgende benadering en kijk ik met jou naar de interactie tussen jou en je kind.

We maken nader kennis, bespreken onder andere de gezinssituatie en de coachvraag. We spreken ook af of we verder gaan samenwerken.

Geen verborgen camera's! Ik kom bij je thuis een video-opname maken. Dit kan zijn tijdens het eten, het spelen, bij het naar bed brengen van je kind of een andere situatie. Tijdens een tweede afspraak kijk ik met jou de gemaakte beelden terug.

Ik help je door de gemaakte beelden voorafgaand aan het coachgesprek zorgvuldig te analyseren en selecteren.

Feedbackgesprek

In het gesprek met jou stel ik vragen die jou prikkelen tot nadenken en zorg ik dat je focus houdt op wat je ziet in de beelden. De beelden maken zichtbaar wat in de waan van de dag onzichtbaar lijkt. Bij het kijken naar de beelden focus ik ook op de momenten waar goed gaat. Als je weet wat er wel is, dan kun dat gebruiken op de momenten dat het minder goed gaat. Samen met mij de beelden terugkijken geeft inzicht in je patronen en lastige situaties en je ontdekt wat je kind jou vertelt.

Jij gaat aan de slag aan de hand van het coachformulier. Op het formulier schrijf je waar je aan gaat werken. Ik geef je hier feedback op, zodat je duidelijk voor ogen hebt welke acties je gaat uitvoeren.

Opnieuw filmen om de voortgang te bespreken.

Jouw voordeel met opvoedcoaching aan de hand van videobeelden

Je blijft dicht bij jezelf! Ik vind het belangrijk om te coachen en niet om je voor te schrijven hoe of wat je per se moet doen. Daardoor blijf je dicht bij jezelf en bij wat jij belangrijk vindt voor jou en je kind. Zo is de kans van slagen groot om patronen die je tegenwerken te doorbreken.

Jij kent je kind als geen ander! Dus ik ga je niet proberen te vertellen wat je zelf al weet.

Zelf zien! Door in beeld zelf te zien wat jouw  kind je vertelt, zal je daar ook overtuigd van zijn, in plaats van dat iemand anders je dat gaat vertellen.

Kortdurend! Met video-feedback wordt snel duidelijk welke patronen binnen je gezin gewoon zijn geworden, waardoor je er zelf geen oog meer voor hebt. Wat onzichtbaar lijkt, wordt zichtbaar. Vaak zijn drie tot zes sessies genoeg om zelf weer verder te kunnen.

Kies jouw coaching voor meer vertrouwen en plezier in opvoeden.

Neem de stap naar meer vertrouwen en plezier in opvoeden en ga voor een gezellige sfeer in huis en meer energie aan het einde van de dag!

Beeldige Stap

 

Eén video-feedbacksessie om uit te proberen

kennismakingsprijs:

 

€ 100,00 euro

 

Neem de sprong naar meer vertrouwen en plezier in opvoeden en ga voor een gezellige sfeer in huis en meer energie aan het einde van de dag!

Beeldige Sprong

 

Video-feedback 

Feedback via mail, telefoon of WhatsApp gedurende het traject.

€ vanaf 180,00 euro

Maak een afspraak