Joan Bel of mail vrijblijvend:

Joan Samuel

coaching voor ouders

beeldig coachen joan page 1

Ik ben Joan Samuel en ik geloof dat elke ouder het beste wil voor zijn kind

En soms is daar wat ondersteuning bij nodig. Want zoals Maya Angelou eens zei: ‘If you know better, you do better’. We zijn niet altijd in staat om het beste te doen, simpelweg omdat we niet altijd weten dat het anders of beter kan.

En daarom is er Beeldig Coachen!

Een kind opvoeden is een bijzondere taak. Enerzijds zijn kinderen flexibel en kunnen ze wel tegen een stootje, anderzijds zijn ze heel kwetsbaar en afhankelijk van hun ouders.

Ik geloof dat de opvoeding die je je kind geeft, bepalend is voor en richting geeft aan de toekomst van jouw kind. Als ouder wil je graag dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien, het beste uit zichzelf kunnen halen, hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Kinderen die volwassen zijn geworden en een goed gevoel over zichzelf hebben, staan met een positieve kijk in het leven.

Iedereen mag opvoeden en niemand weet precies wat de juiste opvoeding is. De juiste opvoeding bestaat ook niet in mijn beleving, maar ik vind dat er wel een paar basis-gedachten zijn die in elke opvoeding thuis horen.

Mijn eigen opvoeding heb ik gekregen in Rotterdam, daar ben ik geboren en getogen!

 

Waar word ik blij van?

Van het werken met videobeelden gaat mijn hart sneller kloppen! Leren en groeien aan de hand van videobeelden van jezelf! Ik heb het zelf ervaren en denk dat het een van de beste methoden is om te leren en inzichten op te doen!

Ik heb 15 jaar gewerkt als leidinggevende in de kinderopvang en ik vond het belangrijk om aandacht te besteden aan de ontwikkeling en groei van kinderen en medewerkers. Ik streefde ernaar dat mensen de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen en ik geloof erin mensen zelf verantwoordelijk te laten zijn voor hun eigen ontwikkeling. Op die manier ontstaat de meeste ruimte om te leren. Opbouwende feedback en een beetje humor werken daarbij alleen maar motiverend. Op deze manier heb ik me ook mogen ontwikkelen en daar ben ik dankbaar voor.

Geïnspireerd en enthousiast door wat ik heb ervaren en geleerd tijdens mijn opleidingen en op de werkvloer, heb ik besloten mijn eigen bedrijf te starten.

Mijn passie voor het werken met filmbeelden is voor mij een onmisbaar onderdeel geworden om bij te dragen aan een wereld waarin elk kind alle kansen krijgt om zich optimaal te ontwikkelen.

Welke opleidingen heb ik gedaan?

Pedagoog, ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht.

Video-Interactiebegeleider, ik ben geregistreerd bij de Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling (AIT) en om mijn kwaliteiten te behouden bezoek ik minimaal twee keer per jaar de verplichte kwaliteitskringen. Mijn overtuiging is dat er altijd wat te leren valt!

Basiscoach, dit diploma heb ik gehaald bij De Academie voor Coaching en deze is Europees erkend en geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Tevens is de opleiding geaccrediteerd door de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches).